dinsdag 7 juni 2016

Brownietaart


Ingrediënten:

150 gram bittere of pure chocolade
150 gram roomboter
125 gram suiker
125 gram licht bruine basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel zout
4 eieren

boter om in te vetten
bloem om te bestuiven

Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Bakvorm invetten en bestrooien met bloem. Bakpapier op bodem van vorm leggen en invetten. Chocolade in stukken breken. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur boter en chocolade smelten, regelmatig roeren. Van vuur af suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door chocolade roeren. Bakmeel en zout door chocolademengsel roeren. Eieren één voor één al roerend toevoegen. Beslag in vorm scheppen en glad strijken.
Ongeveer 35 minuten in de oven.

Maak een ganache van 250 ml slagroom en 250 gram pure chocolade en giet die over de afgekoelde taart. 
Eventueel nootjes erover strooien.