donderdag 28 juli 2016

#FoodBlogSwap juli: Vlammetjes uit de oven

Voor de eerste keer deed ik mee aan de FoodBlogSwap, dit is een maandelijks gebeuren waarbij je gekoppeld wordt aan een Foodblog en daarvan iets kookt/bakt.
En weer een andere Foodblogger moet dan iets van dit blog maken.

Ik kreeg http://pienskeuken.nl/ en daar heb ik eerst maar eens heerlijk van genoten. Ik vond het moeilijk kiezen wat te gaan maken, vooral omdat Pauline een heel andere (lees gezondere) manier van koken heeft dan ik.

Maar ik heb kunnen kiezen (en weer wat dingen op mijn to-do lijstje bij kunnen schrijven.

Ik heb gegaan voor de Vlammetjes uit de oven (vlammetjes-uit-de-oven).

Omdat wij sinds kort een airfryer hebben, heb ik ze daarin klaargemaakt.

Ik voegde paprika in hele kleine stukjes toe en een extra teentje knoflook en in plaats van sambal en een spaans pepertje, gebruikte ik een flinke scheut hete chilisaus. Ook gebruikte ik geen pangsit vellen, maar filodeeg, dat lag nog in de vriezer. Alles in het kader van zuinigheid met vlijt en koken met wat er in huis is.

Ingrediƫnten voor ongeveer 25 stuks
filo vellen 
200 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook

1 rode paprika in hele kleine stukjes
flinke scheut hete chilisaus
Zout en cayennepeper naar smaak
1 el bloem

Zo maak je het
Laat de filo vellen ontdooien.
Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
Snipper de knoflook . Bak het gehakt rul en voeg de knoflook,paprika, bloem en zout en peper toe. Voeg naar smaak nog een flinke scheut chilisaus toe. Laat het mengsel iets afkoelen. Schep telkens op een half filovel een schep gehakt en rol er mooie rolletjes van. Maak de filovellen eerst wat nat met water. Plak de randjes goed vast met water. Ik vind het altijd prettiger werken als ik ze dan even een half uurtje in de vriezer zet. 


En ze zijn me toch lekker, 8 minuten in de Airfryer op 180 graden en dan halverwege even omkeren.
Schaaltje Chilisaus erbij en smullen maar.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten