zaterdag 8 maart 2014

52 weken uitdaging week 1 Bizcocho

Deze week dus Spanje en omdat bakken toch echt mijn ding is ben ik op zoek gegaan naar Spaans gebak.

Uit onze vakanties weet ik dat het gebak in Spanje altijd net wat zoeter is dan bij ons, maar in deze cake gaat ook citroen, dus dat scheelt.

Bizcicho (spaanse cake)



Dit is wat je nodig hebt:
  • 1 naturel yoghurtje ( ongeveer 125 gr) citroensmaak kan ook.
  • 1 een zelfde hoeveelheid als de yoghurt olijfolie
  • 2 keer de maat van de yoghurt suiker
  • 3 keer de maat van de yoghurt bloem
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder (is hier 16 gram)
  • citroenrasp ( als je naturel yoghurt gebruikt)

Voor als je het nog niet begrepen had, je moet het yoghurtbekertje dus als maat gebruiken. Eerst de eieren en de suiker met de mixer kloppen tot je een gladde crème krijgt, daar doe je de olie bij, daarna de yoghurt, als je naturel hebt gebruikt nu ook de citroenrasp, steeds blijven kloppen, vervolgens het meel en daarna de bakpoeder. Dit beslag in  een ingevet cakeblik gieten en ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden bakken. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. In het recept staat dat je ook andere soorten yoghurt kunt gebruiken en stukjes fruit en/of noten of een zoete likeur kunt toevoegen.

Even laten afkoelen en dan eventueel met poedersuiker bestrooien.
Je kunt het in een traditioneel cakeblik bakken, maar ook in een tulbandvorm of een ronde vorm. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten