zaterdag 15 september 2012

Tarte tatin

Ingrediƫnten voor het deeg:
80 gram boter
1 eetl basterdsuiker
150 gram bloem
50 ml ijskoud water

Voor de caramel:
100 gram boter
150 gram basterdsuiker

Voor de vulling:
5 grote appels in 8 stukken
1eetl kaneel

Bereidingswijze:
Maak het deeg, door de boter en de bloem te mengen, kneed de suiker erdoor en voeg het water toe. Is het deeg te droog voeg wat extra water toe, is het te nat dan wat extra bloem.
Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
voor de caramel:
Smelt de boter op laag vuur, voeg de suiker toe als de boter gesmolten is. Roer 1 x voorzichtig door om de suiker te verdelen en schud verder alleen met de pan.. Als de caramel bruin is en wat ingedikt giet het in een overvaren ingevette schaal of een met bak papier bekleedde bakvorm.. Leg de appels in de caramel en verdeel de kaneel erover.
Rol het deeg uit en leeg het op de appels, stop de zijkanten in en zet midden in de op 195 graden voor verwarmde oven.
Ongeveer 45/50 minuten bakken
echt super lekker met verse slagroom of vanille saus. Warm of koud te eten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten